Costurile deplasarii cu aeronava prezidentiala americana Air Force One se ridica la 179.750 de dolari pentru o ora de zbor, in anul fiscal 2012, a declarat maiorul Michelle Lai, pentru ABC News.

Aceasta suma include combustibilul, consumabilele de zbor, reparatiile si intretinerea aeronavei si a motorului. Salariile pilotilor si insotitorilor nu sunt incluse, deoarece acestea sunt platite indiferent daca avionul este folosit sau nu, a explicat Lai, conform MEDIAFAX.

In ceea ce priveste proportia costurilor acoperita de campania electorala a lui Obama, expertii afirma ca legislatia este foarte neclara, iar practica rambursarii tine intr-o anumita masura de "onoare". Campania lui Obama a rambursat pana acum peste 1,5 milioane de dolari pentru calatorii in acest ciclu electoral, potrivit datelor Comisiei Electorale Federale.

Conform regulilor, costurile calatoriilor oficiale ale presedintelui sunt suportate de contribuabili, in timp ce deplasarile politice sunt achitate de comisia de campanie a candidatului. Atunci cand calatoriile au dublu scop, oficial si politic, costurile trebuie impartite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.