Oamenii de stiinta olandezi de la Universitatea din Maastricht au creat CARNE in laborator, o alternativa perfecta pentru compozitia principala a hamburgerilor.
Scopul acestei cercetari este acela de a obtine carne printr-o metoda mai eficienta decat cresterea animalelor, care are o eficienta scazuta (cca. 15%) si afecteaza puternic mediul inconjurator. Prin aceasta metoda, eficienta ar putea ajunge la 50%, informeaza descopera.ro.

Conform declaratiilor profesorul Mark Post, conducatorul proiectului, utilizarea carnii sintetice ar putea reduce impactul ambiental al productiei de carne cu pana la 60%.

Costul pentru producerea primului hamburger "experimental" se ridica la 250.000 de euro, a precizat cercetatorul, care a adaugat ca al doilea produs ar urma sa fie mai accesibil, la 200.000 euro, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.