Un document secret in limba germana, potrivit caruia Papa Benedict al XVI-lea va fi asasinat in urmatoarele luni, a fost dezvaluit de cotidianul italian Il Fatto Quotidiano.

Cotidianul de stanga a publicat acest document "foarte confidential" datat 30 decembrie 2011 si care ar fi fost trimis de cardinalul columbian aflat la pensie Dario Castrillon Hoyos secretariatului statului si secretarului particular al Papei Benedict al XVI-lea in ianuarie.

Monseniorul Castrillon Hoyos s-ar fi intalnit apoi direct cu Papa la jumatatea lui ianuarie pentru a discuta despre aceasta situatie. Monseniorul Romeo le-ar fi spus interlocutorilor sai ca ar fi auzit de un complot si ca Papa ar urma sa moara in "urmatoarele 12 luni". "Este evident ca acest document contine consideratii exagerate care sunt lipsite de orice adevar", parintele Federico Lombardi, scrie MEDIAFAX.

"Nu neg existenta acestui document in germana" trimis Vaticanului, "spun doar ca ceea ce scrie in acest document nu trebuie tratat cu seriozitate si nu trebuie sa se creada ca acesta contine ceva real", a adaugat el.

Potrivi altor afirmatii atribuite de document monseniorului Romeo, Papa ar avea un raport foarte conflictual cu cardinalul secretar de Stat (numarul doi in ierarhia Vaticanului), Tarcisio Bertone, si ar incerca sa il inlocuiasca. El l-ar prefera pe cardinalul de Milano, Angelo Scola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.