Emilia Jitaru, o calugarita din Congregatia Slujitoarele Maestre Pie Venerini din Italia, a devenit vedeta in Peninsula ca antrenoare a unei echipe de fotbal, alcatuita de tineri intre 7 si 20 ani si numita "Trei Arhangheli".
"Pana la 21 de ani am fost o fata ca oricare alta, jucam fotbal, aveam un iubit, familia mea era una destul de instarita (...) Asta pana intr-o zi de 12 septembrie 1992, imediat dupa Sarbatoarea Sfintei Marii, cand, dupa o partida de fotbal, pasii m-au purtat spre biserica. In secunda aceea am simtit ceva similar cu serenitatea", a spus calugarita, conform realitatea.

Astfel, Sora Elena si-a urmat "chemarea" si a obtinut permisiunii din partea pastorului, episcopului si a superiorilor sai de la Roma si a montat in unitatea sa pastorala o pancarta prin care anunta inscrieri pentru echipa de fotbal "Trei Arhangheli". In foarte scurt timp, calugarita a reusit sa puna bazele unei echipe, formata in prezent din 15 copii, inclusiv fete, cei mai multi din unitatea pastorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.