"Degetul mijlociu" reprezinta unul dintre cele mai cunoscute gesturi obscene din lume. Dar cat de vechi este de fapt?

Vulgaritatea gestului de a arata cuiva degetul mijlociu porneste de la romani. In secolul al IV-lea i.Hr. filosoful grec Diogene i-a aratat degetul mijlociu filosofului Demostene care vorbea in fata unui public, potrivit adevarul.ro.

"Este unul dintre cele mai vechi gesturi jignitoare pe care le cunoastem. Este un falus pe care i-l arati", explica antropologul Desmond Morris.

Romanii au numit gestul "digitus impudicus" (degetul indecent). Americanii au venit cu nume mult mai interesante pentru insulta, de la "the finger" pana la "flipping the bird" (traducere: arunci cu pasarea). Cel mai probabil gestul a ajuns in America odata cu imigrantii italieni. Prima documentare a gestului a avut loc in 1886, cand un jucator de baseball a fost fotografiat aratand degetul mijlociu catre camera.

Cel mai nou deget mijlociu care a devenit faimos pentru nerusinarea de a sta ridicat este cel de la mana stanga a cantaretei M.I.A. Aceasta a aratat degetul mijlociu in timp e o acompania pe Madonna la Super Bowl. Canalul NBC a trebuit sa-si ceara scuze pentru ca nu a cenzurat gestul vulgar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.