Nissan vrea sa revolutioneze piata carcaselor de telefoane mobile prin introducerea unui produs realizat dintr-un material de plastic special si o vopsea care-si repara singura zgarieturile.
Nissan a colaborat cu Universitatea din Tokyo si Advanced Softmaterials Inc, in anul 2005, si a creat o vopsea unica in lume, care are proprietatea de a se omogeniza in cazul zgarieturilor minore si de a astupa spatiul lasat de acestea, scrie antena3.

Nu este prima oara cand producatorul japonez ofera tehnologia obtinuta din cercetarile proprii pentru utilzarea in alte domenii. Nissan a brevetat un senzor care detecteaza prezenta pietonilor noaptea chiar daca nu se afla in lumina farurilor. Sistemul a fost folosit pentru a se dezvolta un dispozitiv care monitorizeaza generarea caldurii, dar si pentru aflarea temperaturii prin infrarosu, informeaza topgear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.