Telescopul spatial american Kepler a descoperit 11 noi sisteme planetare, care includ un numar total de 26 de planete, a anuntat NASA.

Cu aceste noi sisteme planetare, numarul exoplanetelor descoperite si confirmate de Kepler pana in prezent se ridica la 60. In acelasi timp, totalul planetelor "potentiale" care se gasesc in afara sistemului nostru solar se ridica la 2.300, a mai spus Agentia spatiala americana.

Kepler a ajutat, de asemenea, la triplarea numarului sistemelor planetare cunoscute care numara mai mult de o exoplaneta, informeaza MEDIAFAX.

Niciunul dintre aceste 11 noi sisteme nu seamana cu sistemul nostru solar, cu exceptia unuia, numit Kepler-33, cel mai vechi si mai mare dintre toate. Acesta este format din cinci planete, fata de opt cat numara sistemul nostru solar.

Cele 26 de exoplanete variaza in marime, de la 1,5 ori raza Terrei la dimensiuni ce o depasesc pe cea a lui Jupiter, cea mai mare planeta din sistemul nostru solar. 15 dintre aceste exoplanete au marimi cuprinse intre cele ale Terrei si Neptun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.