Un tablou pictat de dictatorul numarul unu al Europei in anul 1913 a fost scos la licitatie in Slovacia. Descopera opera de arta si pretul sau.

Opera de arta intitulata "The Nocturnal Sea" va fi scoasa la licitatie la un pret de pornire de 10.000 de euro, a anuntat casa de licitatii Darte, conform manila-paper.com

Tabloul are dimensiunile de 60 x 48 cm si reprezinta un peisaj marin, intr-o noapte cu luna plina.

"Tabloul a fost scos la licitatie de familia unui pictor slovac ce s-a intalnit, probabil, personal cu Hitler in perioada in care acesta incerca sa se impuna ca pictor la Viena", a spus Krajnak.

"Pentru mine, Hitler, in 1913 - data la care a pictat tabloul -, nu este decat un artist, nu stia inca ce va deveni zeci de ani mai tarziu", a spus proprietarul, citat de casa de licitatii.

Anul trecut, casa Darte a vandut, pentru 10.200 de euro, o alta pictura de Adolf Hitler, intitulata ‘The Secret Meeting’, scoasa la licitatie de aceeasi familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.