Politia palestiniana a retinut un arab israelian acuzat ca si-a tinut captiva propria fiica, timp de noua ani, intr-o baie a casei sale din Cisiordania, au declarat surse ale fortelor de securitate palestiniene, citate de AFP.

"Am arestat joi un arab israelian care si-a tinut captiva fiica, in baie, timp de noua ani. Am interogat suspectul si el a marturisit ca a decis sa isi tina fiica in aceste conditii de teama sa nu ajunga victima a unor agresiuni sexuale", a declarat purtatorul de cuvant al fortelor de securitate palestiniene, generalul Adnane Damiri.

Tanara, de circa 20 de ani, a fost incredintata serviciilor sociale palestiniene si si-a regasit mama, dupa ce aceasta a divortat de multa vreme de tatal ei. Tatal fetei a fost incredintat politiei israeliene, potrivit MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Micky Rosenfeld, a confirmat transferul acuzatului, facut sambata, precizand ca "acest arab israelian, in varsta de 39 de ani, este arestat provizoriu in Israel pana miercuri".

"Am retinut si partenera actuala a acestuia in Israel, fiind banuita ca ar fi si ea responsabila partial" de captivitatea tinerei, a declarat Rosenfeld.

Arabii israelieni sunt descendentii a aproximativ 160.000 de palestinieni care nu si-au parasit casele dupa formarea statului Israel, in 1948.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.