Pamantul va fi lovit astazi de cea mai puternica explozie solara din ultimii sapte ani. Evenimentul poate perturba comunicatiile prin satelit.

Fenomenul care se dovedeste a fi cel mai puternic din ultimii sapte ani a inceput duminica. In tot acest timp s-au proiectat particule de protoni in directia planetei noastre.

Evenimentul va avea loc pana miercuri si poate avea ca si consecinte perturbarea comunicatiilor prin satelit.

Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei (NOAA) a anuntat ca eruptia in sine nu este spectaculoasa, dar proiecteaza in spatiu un nor de plasma cu camp magnetic intens cu viteza fenomenala de 6,4 milioane de kilometri pe ora, noteaza space.com. Din aceasta cauza, comunicatiile radio din zona polilor si sistemele informatice de la bordul satelitilor ar putea avea de suferit.

Impactul va avea loc cel mai probabil loc in jurul orei 16:00, ora Romaniei (ora 9:00 pe Coasta de Est a SUA), informeaza aceeasi sursa. Plasma expulzata din coroana Soarelui va duce la formarea furtunilor geomagnetice: practic campul magnetic terestru va fi saturat, fapt care afecteaza functionarea satelitilor de pe orbita, si prin urmare a telecomunicatiilor si a tehnologiei moderne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.