In 2007, PETA a declarat ca va acorda un milion de dolari cercetatorului care vine cu solutia pentru carne de pui crescuta in laborator.

Termenul limita se apropie, iar pe 30 martie 2012 va avea loc pranzul care ar putea sa schimbe lumea. In Olanda, echipe de cercetatori in Maastricht si Utrecht lucreaza cu celule stem pentru a creste in laborator carne de vita. Din pacate ei nu pot aplica pentru bursa de un milion de dolari.

Vladimir Mironov, directorul centrului de cercetare al Universitatii Medicale din Carolina de Sud, a avut ceva succes cu generarea de tesuturi din celule musculare prelevate de la embrioni de curcan. Mironov a reusit sa creasca tesut muscular in mod artificial dar in cantitati foarte mici, relateaza The Guardian.

PETA, cea mai faimoasa organizatie internationala care lupta pentru drepturile animalelor, vrea o solutie care sa asigure producerea de carne in cantitati industriale, astfel incat sa se renunte la exploatarea si uciderea animalelor vii.

Un alt avantaj al carnii de laborator este ca necesita mult mai putin spatiu si energie. Conform analizelor facute de cercetatori din Oxford si Amsterdam, daca s-ar produce carne in laborator pentru consumul populatiilor mari, s-ar folosi doar 1% din spatiul necesar si 4% din apa necesara metodelor conventionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.