O fetita romanca in varsta de zece ani a fost retinuta sambata de jandarmi in Beaucouz, in vestul Frantei, dupa furtul unor bijuterii cu o valoare de aproximativ 50.000 de euro, relateaza Le Courrier de l` Ouest, in editia electronica de joi.

Ulterior, fetita a fugit din caminul in care a fost plasata.

Ancheta desfasurata de politie si jandarmerie a aratat ca ea ar fi implicata in alte opt furturi similare, comise in Avrillé cu doua zile inainte.

Comandantul politiei franceze a afirmat miercuri ca strainii sunt implicati in "20% din infractiunile comise in Franta", in timp ce Guvernul tocmai a atribuit cresterea numarului de furturi "raidurilor" infractorilor veniti din Europa de Est.

In cadrul unei prezentari, marti, a bilantului delincventei in Franta, ministrul de Interne Claude Guéant a subliniat "cresterea numarului de furturi din locuinte cu 16%", o tendinta remarcata in ultimii doi ani. Aceasta crestere a fost generata de "raidurile desfasurate de persoanele originare din Europa Centrala si de Est", a declarat el, conform MEDIAFAX.

Recent, Guéant, foarte criticat de opozitie, care il acuza ca intra pe terenul extremei drepte, a afirmat ca rata delincventei in randul populatiei straine din Franta este "de doua ori mai mare" decat cel al delincventei generale.

In octombrie, el a criticat "infractiunile comise de romani", in special copii. Anterior, el a lansat o vasta ofensiva impotriva "delincventei romanesti" la Paris, afirmand ca 10% dintre persoanele care ajung in tribunalele pariziene sunt de nationalitate romana si ca jumatate dintre romanii arestati sunt minori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.