GOLIAT, primul microsatelit artificial romanesc trimis in spatiu in cadrul unui program al Agentiei Spatiale Romanesti (ROSA) va fi lansat de Agentia Spatiala Europeana (ESA) pe 9 februarie, de la o baza din Guyana Franceza.

Lansarea pe orbita a microsatelitului romanesc GOLIAT va fi efectuata cu primul zbor al noii rachete europene VEGA si este prevazuta pentru 9 februarie. Satelitul a efectuat testele functionale si in prezent este integrat pe lansator impreuna cu alti sapte sateliti, la centrul spatial al ESA din Guyana Franceza, informeaza MEDIAFAX.

GOLIAT - un satelit in forma de cub cu latura de 10 centimetri si o greutate de un kilogram - a fost conceput si dezvoltat de ROSA, in colaborare cu Institutul de Stiinte Spatiale, intre 2005 si 2007.

Misiunea GOLIAT are un caracter educational si experimental, acesta fiind primul microsatelit artificial romanesc lansat in spatiu din cadrul unui program al ROSA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.