Mormantul unei cantarete celebre de acum 3000 de ani a fost descoperit in Egipt.

Arheologii din Egipt au descoperit mormantul unei cantarete celebre in Valea Regilor. Dupa inscriptia de pe mormant, Nehmes Bastet era o cantareata de templu care a trait in timpul celei de-a 22-a dinastii a Egiptului (aproximativ 945 - 712 i.Hr.). Sicriul descoperit contine mumia intacta a femeii care acum aproximativ 3000 de ani ar fi fost la fel de celebra cum este Madonna astazi.

Din spusele specialistilor, mormantul nu a fost construit special pentru cantareata, el fiind refolosit la 400 de ani dupa inmormantarea femeii. Pana in prezent in Valea Regilor nu au mai fost descoperite morminte ale oamenilor obisnuiti, fara legatura cu familiile regale egiptene, iar tocmai acest lucru face ca descoperirea sa fie si mai importanta, scrie BBC.

Cercetatorii cred ca Nehmes Bastet canta in Templul Karnak iar numele sau sugereaza faptul ca era vegheata de zeitatea cu chip de felina Bastet, potrivit Realitatea.Net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.