Guvernul american obtine 750 de milioane de dolari in fiecare an din inchirierea fortei de munca a prizonierilor din inchisori. O parte din ei ajung sa lucreze in call centere.

Merita mentionat ca majoritatea contractelor incheiate pentru prestare de servicii de catre condamnati se refera la munci fizice precum constructii, asamblare de echipamente si curatenie.

Insa agentia care reglementeaza programul muncii prizonierilor mai cuprinde si o filiala numita Unicor, specializata in servicii de marketing si comunicare. Unicor administreaza call center-e si centre de date pentru "cele mai mari companii din SUA". In plus, organizatia respectiva a obtinut un profit de 10 milioane de dolari in primele sase luni ale anului fiscal 2011, relateaza msnbc.com.

Prizonierii nu se supara, ci din contra. Sunt platiti cu doa 50 de centi pe ora dar raman cu o experienta care poate fi valorificata dupa ce ies din inchisoare.

"De multe ori, avem nevoie sa ne simtim apreciati. Ne ajuta sa ne construim respectul de sine. In plus am ocazia sa vorbesc cu oameni din diferite tari si de diferite nationalitati", a declarat John Howard, prizonier in inchisoarea Greene din statul New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.