Sistemul nostru solar a fost considerat multa vreme o excentricitate a universului. Astronomii descopera acum ca de fapt planetele intrec stelele.

Astronomii estimeaza ca fiecare stea are cel putin o planeta cu orbita circulara in jurul astrului. Mai precis, potrivit calculelor de probabilistica, raportul de planete la stele este de 1,6 la 1.

Bun, avem multe planete in univers, dar ce feel de planete? Astronomii calculeaza ca 17% din stele au o planeta cu masa comparabila cu a lui Jupiter, 52%, planete de talia lui Neptun si 62%, niste ‘super-Terra’, planete de 5-10 ori mai mari decat Pamantul, potrivit financiarul.ro.

"Se pare ca exista miliarde de planete cu mase asemanatoare Pamantului pe orbita din jurul stelelor din Calea Lactee", afirma Daniel Kubas intr-un comunicat al Observatorului austral european (ESO) din Chile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.