Aproximativ 100 de preoti greci ortodocsi si armeni s-au batut cu maturile in Biserica Nasterii Domnului din Betleem, spre uimirea turistilor, in timpul pregatirii acesteia pentru sarbatorirea Craciunului pe rit vechi, la 7 ianuarie, relateaza BBC News Online.

Politia palestiniana, inarmata cu bastoane si scuturi, a pus insa capat acestei batai.

Grupurile de preoti s-au mai batut si in trecut in aceasta biserica, ce a fost construita pe locul unde s-ar fi nascut Iisus Hristos.

"Este o problema triviala ... se intampla in fiecare an", a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. "Nimeni nu a fost arestat pentru ca toti cei implicati sunt slujitori ai Domnului", a declarat el, conform MEDIAFAX.

Potrivit politiei, nimeni nu a fost ranit in aceste confruntari, generate de problemele administrative de impartire a zonelor intre culte.

Biserica Nasterii Domnului, veche de 1.700 de ani si unul dintre cele mai sfinte locuri ale crestinatatii se confrunta cu dificultati in privinta lucrarilor de restaurare, in mare parte deoarece preotii nu sunt de acord cu cine trebuie sa plateasca intretinerea ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.