Cele doua fetite siameze nascute ieri in Pitesti sunt lipite in zona ficatului, dar au inimi separate, ele putand fi operate de medicul roman stabilit in Emiratele Arabe care in anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina si Gherghina.

"Investigatiile au aratat ca fetitele au inimi separate, ele sunt lipite in zona ficatului, aici este o problema delicata", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru.

Ea a spus ca medicii au luat legatura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit in Emiratele Arabe, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale.

"Este medicul care in anii '80 s-a ingrijit de cele doua siameze Lina si Gherghina si care impreuna cu o echipa pluridisciplinara din Elvetia au realizat atunci separarea celor doua fetite", a mai spus purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu", citat de MEDIAFAX.

Ea a precizat ca in acest moment fetitele trebuie stabilizate si inca se mai fac alte investigatii.

"Probabil ca medicul Gabriel Ionescu ar putea veni in Romania pentru a vedea siamezele si, poate impreuna cu o echipa pludisciplinara, sa realizeze interventia chiar in Bucuresti", a adaugat medicul Raluca Alexandru.

Citeste despre cazul siamezelor aici: Caz rar: Doua fetite care impart acelasi corp s-au nascut in Pitesti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.