Un grup de cercetatori de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au inventat o camera cu o viteza de filmare de un trilion de cadre pe secunde.

La aceasta viteza, poti sa vezi cum lumina, sub forma de unde electromagnetice, calatoreste prin spatiu. Efectul vizual este obtinut datorita unui camp electric activat inauntrul camerei. Fotonii de lumina trec prin lentila si apoi sunt deflectati de campul electric care oscileaza extrem de repede, se explica in comunicatul MIT.

Seful echipei de cercetare, Ramesh Raskar, considera ca aceasta tehnologie noua poate ajuta la dezvoltarea de blituri mai performante.

"Una dintre principalele intrebari pentru noi este cum poti sa creezi conditii de studio foto cu un blit compact? Cum pot sa iau o camera portabila cu un blit mititel si sa creez iluzia ca am facut pzoe cu ajutorul lampilor, filtrelor si asa mai departe? Cu luminarea noastra ultra rapida, putem sa analizam cum calatoresc fotonii de lumina in spatiu. Apoi putem sa recream poza luata prin introducerea iluziei ca acei fotoni vin din alte directii", a declarat Raskar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.