Afla cum se pregatesc ei si cum vor incerca sa atraga 52 de milioane de vizitatori in acest fel.

Locuitorii din Mexic se pregatesc de cea mai lunga sarbatoare din lume. Ei intentioneaza sa petreaca pana anul viitor, pana in ziua fatidica de 21 decembrie 2012, atunci cand, potrivit calendarului maias, va veni sfarsitul lumii. Ei planuiesc ca cele 52 de saptamani sa fie marcate de evenimente festive si ritualuri mayase traditionale.

Potrivit predictiilor apocaliptice descoperite pe tablitele din templul mayas din Tortuguero in anii 60, sfarsitul lumii va veni anul viitor. Pamantul va fi inghitit de o gaura neagra ori va fi nimicit de o explozie solara sau de un asteroid. Multi arheologi cred ca este vorba despre o interpretare gresita a tablitelor si ca datele marcheaza doar sfarsitul ciclului calendarului. Mexicanii vor sa fie siguri ca nu isi irosesc viata, asa ca vor sa traiasca intens tot anul. [2012: Exista o noua profetie apocaliptica?]

Datorita acestui an de sarbatoare, ofertele turistice s-au inmultit. Agentiile de turism spera sa atraga 52 de milioane de vizitatori in regiunile Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco si Campeche. In general, intreaga tara atrage anual 22 de milioane de straini, scrie The Telegraph.

Numaratoarea inversa a inceput ieri.

In acest an vor avea loc peste 500 de evenimente cu tematica mayasa si vor include ritualuri, preoti mayasi care vor arde tamaie, cantece si rugaciuni.

Citeste si: O noua profetie: Ce aduce 2012?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.