Testarile noului vaccin vor incepe in 2012.

Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) va permite testarea unui noi vaccin impotriva virusului HIV pe oameni.

Universitatea West Ontario a dezvoltat un vaccin care are la baza un virus mort, modificat genetic.

„Aprobarea studiilor de catre FDA este o etapa foarte importanta in proiectul nostru care are ca scop crearea unui vaccin care poate salva vietile a milioane de oameni din toata lumea, prin prevenirea infectarii cu HIV”, a declarat dr. Chil-Yong kang, citeaza CBC.

Pana acum toate testele care s-au facut au fost cu virusuri vii, iar acum este prima data cand expertii adopta utilizarea unui virus mort.

Potrivit The Star, vaccinul SAV001 va fi supus testelor anul viitor. Prima etapa va fi in ianuarie 2012 si se va face pe 30 de persoane cu seropozitive. A doua etapa va testa raspunsul imunitar la 600 de persoane HIV-negative, care au un risc mare sa contracteze acest virus. Cea de-a treia faza va determina eficienta vaccinului si va implica 6.000 de voluntari HIV-negativi, cu un risc mare de a contracta virusul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.