Slicoanele nu aduc fericirea, se pare.

Mai multe femei din Franta au dezvoltat complicatii in urma operatiilor de marire a bustului, iar doua dintre ele au murit. Cand acest lucru s-a intamplat, producatorul de implanturi Poly Implants Prothesis (PIP) a fost sistat, scrie Le Figaro.

Peste 2.000 de femei au facut plangeri din cauza implanturilor, astfel ca autoritatile sanitare din Franta s-au vazut nevoite sa le ceara celor 30.000 de femei care au recurs la aceasta operatie sa isi scoata sanii falsi. Acesta este cel mai mare scandal din ultimii 10 ani in care imaginea comunitatii medicale din Franta a fost implicata.

Se asteapta ca la sfarsitul acestei saptamani, guvernul francez sa vina cu un plan de actiune. Guvernul se confrunta cu doua probleme majore: identificarea purtatoarelor de implanturi periculoase si organizarea operatiilor.

Cat despre costurile noilor interventii, cel mai probabil 20% din femeile cu implanturi li se vor rambursa cheltuielile pentru interventii, fiind considerate cazuri medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.