In timp ce o natiune intreaga se pregateste sa ingroape unul din cei mai de temuti lideri comunisti, povesti terifiante despre lagarele din tara ies la iveala.

Kang Cheol-hwan este unul din supravietuitorii unuia din lagarele Coreei de Nord. El a fost incarcerat timp de 10 ani in Lagarul 15, din Zodok, unul din cele mai bine pazite secrete ale regimului comunist nord-coreean.

„Era o viata de munca silnica. O treime din prizonierii noi mureau. Eram atat de infometati incat mancam sobolani si rame pentru a supravietui”, a declarat barbatul, citeaza BBC. El a fost inchis pentru „crimele politice” savarsite de familia sa.

Alti supravietuitori, la fel ca si el, povestesc cum au supravietuit torturii, infometarii si modul in care erau tratati cei care nu se supuneau regulilor.

Amnesty International spune ca exista semne cum ca un numar tot mai mare de oameni este trimis in lagarele politice din Coreea de Nord si ca, potrivit imaginilor surprinse cu ajutorul satelitilor, regimul „infloreste”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.