Dupa ani si ani de munca, galeria de fotografii a unei artiste a fost intregita. Ea a surprins in niste imagini spectaculoase America anilor 50, mai precis metropolele Chicago si New York.

Vivian Maier a fost dadaca si femeie de serviciu si lucra in Chicago. In timpul liber se plimba pe strazi cu un aparat de fotografiat Rolleflex. Nimeni nu a stiut de ea sau de fotografiile sale pana in 2007, cand o casa de licitatii din Chicago a scos la licitatie un dulapior in care erau adunate zeci de mii de negative si fotografii realizate de ea. Vivien venise din Franta in 1951, scrie Daily Mail.

Ea a realizat peste 100.000 de fotografii intre anii 50 si 90.

Cutia cu fotografii a fost cumparata de John Maloof, un agent de vanzari, pentru suma de 400 de dolari, insa nu i-a fost acordat niciun interes. Intr-o zi el s-a decis sa studieze atent continutul cutiei, si atunci a descoperit imaginile impresionante cu oamenii, peisajele si locurile din Chicago. Aunci, Maloof a inceput sa afle mai multe detalii si despre „dadaca excentrica” Vivian Maier.

Ea a surprins in fotografiile sale santiere de lucru, cladiri demolate, femei elegante, femei din clasa de mijloc, batrani, copii etc. Fotografiile pot fi admirate luna aceasta la Galeriile de Arta din New York.

Sursa foto: Daily Mail

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.