In viitor, hackerii vor putea crea virusuri sau bacterii care sa aiba capacitatea de a controla mintea umana.

Cercetatorul Andre Hassel, de la central de cercetare NASA din Silicon Valley (SUA), considera ca ingineria genetic este urmatorul pas in industria calculatoarelor.

“Este una din cele mai puternice tehnologii din lume. Eu consider celulele niste computer in miniature, iar AND-ul este limbajul de programare. Vreau sa vad o lume in care viata sa fie ‘programata’, iar calculatoarele sa fie folosite pentru a rezolva problemele umanitatii”, a declarat el, citeaza Daily Mail.

El crede ca, in viitor, AND-ul va putea fi “printat” si “decodat”. Totusi, el a avertizat, in cadrul unei conferinte tehnologice, ca bacteriile si virusurile trimite substante chimice in creierul uman, iar hackerii le-ar putea folosi pentru a influenta sau controla gazda. “Ar trebui sa invatam sa ne protejam impotriva acestor arme. Printr-un simplu vaccin, ni s-ar putea controla comportamentul”, a explicat cercetatorul.

"Biologia sintetica va duce la noi forme de bioterorism", a explicat si expertul in securitate Mark Goodman.

Anul trecut, antreprenorul Craig Venter a adaugat AND sintetic unei bacterii, iar profesorul Australian de origine romana Julian Savulescu, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a declarat ca acest process “deschide o noua usa in istoria umanitatii”. “Acest lucru ar putea fi folosit pentru a crea cele mai puternice arme biologice pe care ni le putem imagina”, a declarat romanul.

Citeste si: [VIDEO] Oamenii de stiinta propun o noua metoda de invatat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.