Cercetatorii au gasit dovezi ca stramosii nostri doarmeau in paturi facute din tulpini si frunze in caverne. Vezi acum cat timp se intampla acest lucru.

Se pare ca oamenii au incercat sa isi faca culcusul cat mai confortabil inca de acum 77.000 de ani, arata noile descoperiri.

Cel putin trei tipuri diferite de straturi din sit-ul arheologic din Sibudu, din Africa de Sud, contineau ramasite ale paturilor oamenilor care au locuit acolo acum 38.000-77.000 de ani. Uimitor este faptul ca aceste paturi contineau si insecticide care sa tina tantarii la distanta.

Cel mai vechi pat s-a pastrat foarte bine. El era facut din tulpini de rogoz si frunze acoperite de un alt strat de frunze.

„Selectia acestor tipuri de plante pentru crearea unui pat arata ce cunostinte aveau locuitorii din Sibudu legat de mediul inconjurator. Ei cunosteau foarte bine rolul medicinal pe care aceste plante le aveau”, a declarat profesorul Lyn Wadley, de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, citeaza Daily Mail.

Descoperirile au mai scos la lumina faptul ca locuitorii isi ardeau cu regularite paturile. „Dadeau foc paturilor pentru a scapa de daunatori, cel mai probabil”, a declarat co-autorul studiului, doctorul Christopher Miller de la Universitatea Tubingen din Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.