Acest "ghemotoc" cuprinde toate informatiile care ne-ar putea ajuta sa intelegem cum functionam. Afla ce spun expertii.

Genomul uman cuprinde atat de multa informatie, incat ar trebui sa aiba doi metri lungime, sustin oamenii de stiinta. Cu toate acestea.... el incape in nucleul oricarei celule din corpul nostru.

Cercetatorul Erez Liebermann Aiden a prezentat, pentru prima ora, cum un genom se „impacheteaza”, pentru a incapea intr-un spatiu atat de mic, scrie Daily Mail.

El ia forma unei „globule fractale”, ceva asemanator unui ghem de lana sau a unor taitei. Felul in care se „impatureste” ar putea releva secretul functionarii celulelor.

Cercetatorii spun ca acesta ar functiona precum titlurile articolelor din ziare – informatia este acolo, impaturita, insa este pozitionata asemeni unor seturi de cuvinte care alcatuiesc „titlul”.

Aiden sustine ca nu exista niciun nod in interiorul genomului, si ca el poate fi „despachetat” si „impachetat” cu usurinta.

Iata un clip video in care este "descurcat" genomul uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.