O companie din India a lansat pe piata un smartphone islamic, care este dotat cu o busola ce indica directia in care se afla Mecca, dar si cu varianta online a Coranului.

Creatorul smartphone-ului Enmac spune ca s-a concentrat asupra dezvoltarii "tehnologiilor religioase" atunci cand a conceput dispozitivul, scrie MEDIAFAX.

In India, numarul utilizatorilor de telefoane mobile inregistreaza o crestere rapida, cu peste 850 de milioane de abonati, inclusiv fermieri si soferi de ricsa, scrie barenakedislam.wordpress.com

Anuj Kanish, care a lansat Enmac in India, a declarat pentru publicatia britanica The Telegraph: "India are aproximativ 180 de milioane de musulmani, iar telefoanele mobile nu sunt foarte utilizate de aceasta comunitate". Insa atunci cand apare un produs potrivit, acesta are potentialul de a atrage mai multi utilizatori, a spus Kanish, care a adaugat ca are deja o cerere mare pentru acest tip de smartphone.

Enmac traduce Coranul din araba in alte 29 de limbi straine si include mai multe programe, precum cel cu hadith-uri (spusele lui Mohammed), dar si un ghid pentru indienii musulmani privind Hajj (pelerinajul anual la Mecca si Medina).

Kanish spune ca firma sa s-a concentrat asupra "tehnologiilor religioase" pentru a ajuta clientii care sunt foarte ocupati sa ramana "in contact cu Dumnezeu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.