Oficialii DARPA au propus publicului cinci puzzle-uri, care imita diverse metode de taiere, si sunt dispusi sa plateasca o suma frumoasa celui care va castiga.

Pentru a testa siguranta pe care taietoarele de hartie le propune, DARPA a initiat un concurs. Cu o saptamana inainte de incheierea concursului, al carui premiu este nici mai mult si nici mai putin de 50.000 dolari, o singura piesa ramane necunoscuta.

O echipa de hackeri care participa la concurs a anuntat nu numai ca puzzle-ul a fost rezolvat, ci ea a si creat un model computerizat prin care piesele au fost asamblate, scrie Daily Mail.

DARPA spera ca acest concurs sa ii ajute sa gaseasca o metoda automata de rezolvare a „puzzle-urilor” pentru a-i ajuta pe soldatii americani sa reconstituie documentele intalnite pe teren.

„Provocarea DARPA cheama experti in computere, pasionati de puzzle sau orice alte persoane carora le place sa rezolve probleme complexe, pentru 50.000 dolari”, suna anuntul agentiei de aparare americana. Concursul se va sfarsi pe 4 decembrie.

De aici poti descarca cele 5 puzzle-uri. Succes!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.