Azi, milioane de de americani sarbatoresc Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day), sarbatoare ce marcheaza prima recolta a europenilor ajunsi in Lumea Noua. PETA ataca din cauza consumului de curcani.

Aceasta zi de sarbatoare in familie a devenit si una din sarbatorile „preferate” a PETA, si, pentru a-si exprima „dragostea” fata de ea, activistii au socat din nou.

Ei au servit la cina de Ziua Recunostintei bebelusi (in Philadelphia si Baltimore). Coordonatorul media pentru PETA a explicat ca in loc de traditionalul curcan, ei au servit un bebelus, care, bineinteles, este doar o papusa.

Protestul a fost insotit si de un banner pe care scria „Oricine este copilul cuiva”. Aceasta campanie a avut ca scop aducerea la cunostinta ca toti curcanii macelariti de aceasta sarbatoare au sub un an, si ca sunt si ei „copiii cuiva”, scrie Newser.com.

Un alt mesaj care a starnit controverse a fost acompaniat de un curcan tinand in cioc un cap de catel care spunea in felul urmator: „Copii, daca nu v-ati manca animalul de companie, de ce a-ti manca un curcan?”

Iata una din reclamele PETA de Ziua Recunostintei care a fost interzisa:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.