Un studiu recent arata ca un consum regulat de cafea poate avea un efect benefic asupra femeilor. Vezi cum este posibil acest lucru.

Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre consumul regulat de cafea si rata mica de aparitie a cancerului uterin. Astfel s-a descoperit ca femeile care consuma patru sau mai multe cesti de cafea pe zi, timp de mai multi ani, au cu 25% mai putine sanse sa dezvolte cancer decat femeile care consuma numai o ceasca pe zi.

Atat cea cu cofeina cat si cea decofeinizata tin la distanta boala, iar ceaiul nu are nicio influenta, scrie Daily Mail.

Consumul regulat de cafea poate ajuta la scaderea nivelului de hormoni care pot provoca aparitia cancerului
, reporteaza jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers& Prevention.

Cercetatorii de la Harvard atentioneaza ca „un stil de viata care sa includa sport si mentinerea unei greutati corporale normale sunt, probabil, cele mai importante modalitati prin care se poate preveni cancerul uterin. Obiceiuri precum consumul de cafea poate sa fie o optiune”. Insa ei avertizeaza ca adaosul de zahar si frisca poate sa anuleze efectul benefic al bauturii. La fel si fumatul.

Profesorul Giovannuccini, cel care conduce echipa de cercetare, a atras ca „testele din laborator au aratat ca aceasta bautura are mai multi antioxidanti decat fructele si legumele”.

Studiul a fost realizat pe 70.000 de femei, pe o perioada de 26 de ani.

Cancerul uterin ucide aproximativ 1000 de femei anual numai in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.