Dispozitivul va oferi militarilor posibilitatea atacarii tintelor aflate oriunde in lume, in mai putin de o ora.

Joi, Pentagonul a testat pentru prima oara o „bomba zburatoare” care poate calatori cu o viteza mai mare decat cea a sunetului, scrie News Max.

Hipersonicul a fost lansat din Hawaii cu ajutorul unei rachete la ora 11.30 GMT, a traversat straturile inalte ale atmosferei deasupra Pacificului cu o viteza „hipersonica” si apoi si-a atins solul in atolul Kwajalein din Insulele Marshal, a declarat Pentagonul.

"Tinta" se afla la 4.000 de km fata de locul lansarii. Pentagonul nu a precizat ce viteze record a atins bomba, care, spre deosebire de alte arme explozibile, aceasta poate fi manevrata, scrie Space Travel.

Oamenii de stiinta spun ca acest dispozitiv poate atinge o viteza de 6.000 km pe ora, adica de cinci ori mai rapida decat viteza sunetului.

Testul a fost realizat cu scopul de a aduna date despre proprietatile „aerodinamice, navigationale, de carmuire si control, si ale tehnologiilor care protejeaza din punct de vedere termal” ale armei.

Arma face parte din programul „Prompt Global Strike” al armatei SUA, program prin care se cauta metode prin care sa le ofere militarilor mijloacele necesare transportarii armelor in orice punct al lumii, in mai putin de o ora.

In august, Pentagonul a mai testat un dispozitiv care atingea viteza record de 27.000 de km e ora, insa acesta a fost un esec.

Global Strike este un program al Pentagonului in care, numai in acest an, au fost investite 239.9 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.