Oamenii de stiinta au facut o descoperire promitatoare: vaccinul care sa vindece acneea. El va fi disponibil in mai putin de cinci ani pe piata.

Acest nou tratament este foarte diferit de cele clasice de pana acum care se concentreaza pe distrugerea bacteriilor care cauzeaza inflamarea pielii. Aceste tratamente pot afecta echilibrul natural al pielii si pot lasa urme adanci. Cercetatorii de la Universitatea San Diego din California lucreaza cot la cot cu cea mai mare companie de vaccinuri, Sanofi Pasteur, pentru a realiza noul tratament. Acesta se bazeaza pe neutralizarea “proteinei cauzatoare de probleme” produsa de microbi, cheia formarii cosurilor.

Mai mult de 8 din 10 adolescenti sufera din cauza acneei, iar piata medicamentelor pentru acnee este estimata in prezent la fabuloasa suma de 1.87 miliarde de lire.

Vaccinurile sunt in general folosite pentru a preveni o boala, insa acesta va fi folosit pe post de tratament, scrie Daily Mail.

Cel mai puternic tratament existent pe piata in momentul de fata este Roaccutane, un medicament asociat cu malformatii ale copiilor (nascuti din mame care au facut acest tratament) si cu depresie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.