Honda a anuntat recent intr-o conferinta ca a terminat de imbunatatit vestitul robotel ASIMO. Noile calitati ale micului robot sunt impresionante, tinand cont de vechiul ASIMO,"masinaria" care uimea publicul in toamna anului 2000 la lansare.

Honda ASIMO (modelul nou) este acum capabil sa alerge, reusind sa treaca de la nivelul de mers la un sprint in toata regula. Este pregatit in acest moment sa-si flexeze genunchii mult mai bine fata de predecesorul sau si in acelasi timp sa-si controleze bratele mult mai corect, imitand din ce in ce mai clar miscarea fireasca a corpului uman, scrie Yuppy.ro.

Honda a lucrat si la softul care il insoteste pe ASIMO, reusind sa programeze mai multe comenzi pe care micutul robot urmeaza sa le indeplineasca. In fata jurnalistilor prezenti la conferinta, ASIMO a reusit sa desfaca un termos din care sa verse intr-o cana lichidul din interior, fara sa iroseasca nicio picatura.

Sustinatorii proiectului ASIMO considera ca in curand foarte multe dintre operatiunile riscante pe care omul le realizeaza in acest moment ar putea fi inlocuite de roboti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.