Nu e nimic mai interesant decat sa faci o incursiune in trecut si sa vezi cum aratau acum 100 de ani strazile si locurile pe care le vezi zilnic.

Un website a folosit poze cu locuri din Marea Britanie de acum 10, 20 sau chiar 100 de ani si le-a atasat imaginilor actuale. Rezultatul? “Google Street Map of History” - HistoryPin! Este ca si cum ai porni intr-o calatorie in trecut care iti permite sa vezi ce s-a schimbat de atunci, si sa citesti povestea din spatele imaginii.

Site-ul Historypin a fost creata de Nick Stanhope, absolvent si profesor la Oxford, si CEO al unei companii non-profit “We are what we do” ( “Suntem ceea facem”), scrie Daily Mail.

Historypin este modalitatea prin care milioane de oameni, culturi si locuri din generatii diferite se intalnesc, si impartasesc istoria din spatele imaginilor. Cu totii avem ceva de impartasit cu ceilalti: povesti vechi de decenii, mostenite din generatie in generatie, povesti tinute in cutii prafuite, poze ascunse sub pat, multe povesti ingropate in amintiri si intamplari vechi.”, declara acesta.

Ei vor ca prin acest site oameni din intreaga lume sa adauge cate o particica din istorie din arhivele personale de poze. "Este o ocazie unica sa vedem cum am evoluat, sa invatam din asta si sa ne ajutam sa intelegem mai mult lumea in care traim."

Proiectul a avut un succes incredibil pana acum, peste 600.000 de oameni folosind site-ul in fiecare luna. 60.584 de fotografii, filme, melodii si povesti au fost incarcate de catre utilizatori.

Vezi mai multe imagini aici si aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.