In urma cu cateva zile, un matematician a aflat ca un eBook "ia in greutate", atunci cand adaugi date in memoria acestuia, ca urmare a energiei "castigate" de electroni atunci cand acestea stocheaza informatii. Acelasi calcul a fost folosit pentru a se afla greutatea Internetului.

Un canal YouTube a folost aceeasi formula de calcul pentru a afla masa Internetului.

Surprinzator, intreaga retea ce conecteaza milioane de retele mai mici din intreaga lume are o greutate de 50 grame, echivalentul a unei singure capsuni, scrie dailymail.co.uk. In fapt real, informatia cantareste mai putin ca un fir de praf.

Cercetatorul Vsauce spune ca cele 50 g este greutatea tuturor electronilor de energie electrica necesara pentru ca Internetul sa "functioneze" - presupunand ca in lume exista 75-100 milioane serverele ce sprijina intreaga retea web, fara a include si PC-urile din casele fiecarui utilizator. Daca ar fi calculete si acestea, greutatea ar ajunge echivalent cu trei capsuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.