O vulpe a intrat, marti, intr-un bloc din municipiul Iasi si a urcat pana la etajul al patrulea, animalul fiind insa prins de angajatii Serviciului de ecarisaj dupa ce locatarii au alertat Politia.

Purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi, Madalin Taranu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca politistii au fost sesizati marti dimineata de locatarii unui bloc situat in cartierul Tatarasi ca o vulpe a intrat in imobil si a urcat pana la etajul al patrulea.

"I-am anuntat imediat pe cei de la Serviciul de ecarisaj. Vulpea a fost ridicata, dupa ce a fost tranchilizata", a precizat Taranu.

Totodata, conducerea Directiei de Sanatate Veterinara (DSV) Iasi sustine ca nu este exclus ca vulpea sa fi fost bolnava, situatie in care pot aparea manifestari anormale ale animalului respectiv.

"In faza de evolutie a unei boli pot sa apara manifestari ciudate, iar vulpea sa fi intrat in scara de bloc. Vom face analize pentru a stabili daca animalul este bolnav, iar in plus vom demara o ancheta epidemiologica la fata locului, pentru a stabili cu ce oameni sau alte animale a intrat in contact vulpea", a declarat Nicolae Ivanciu, inspector in cadrul DSV Iasi.

El a spus ca dupa recoltarea probelor, vulpea va fi eutanasiata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.