Doua tablouri de Pablo Picasso, furate in 2008 din Elvetia, au fost descoperite in Serbia, a anuntat Milorad Veljovic, directorul politiei sarbe, citat miercuri de agentia de presa BETA.

Tablourile, "Tête de cheval" datand din 1962, si "Verre et pichet" datand din 1944, au fost descoperite cu ocazia unei actiuni comune desfasurate de politia elvetiana si cea sarba, a precizat Milorad Veljovic, fara a oferi alte detalii.

Picturile au fost furate in februarie 2008, in timp ce erau expuse la o galerie de arta din Pfaffikon, in apropiere de Zurich. Tablourile, cu o valoare estimata la 3,1 milioane de euro, erau imprumutate galeriei din Pfaffikon de Sprengel Museum din Hanovra, potrivit MEDIAFAX.

Milorad Veljovic a adaugat faptul ca o ancheta, initiata cu scopul de a afla cum au ajuns picturile in Serbia si locul unde au fost ele ascunse, este in curs de desfasurare.

Spaniolul Pablo Picasso (1881 - 1973) a fost una dintre cele mai stralucite personalitati artistice ale secolului al XX-lea, unul dintre marii maestri ai penelului, care a avut curajul sa renunte definitiv la conventiile stilului iluzionist si figurativ, dominant inca din perioada Renasterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.