Irwin Corey, in varsta de 97 de ani, este probabil cel mai bogat cersetor din lume, locuind intr-o casa de 3,5 milioane de dolari din New York.

Probabil ca nu il stiti pe Irwin Corey, sau nu va aduceti aminte de el, insa batranelul a fost foarte celebru in anii 40 si 50, ca si actor si comic, scriind si cateva carti.

Cu toate astea, de 17 ani incoace, Irwin se trezeste devreme in ficare dimineata si iese pe strada cu un carucior plin de ziare gratuite, pe care le ia de la metrou, si pe care le imparte soferilor in trafic, cerand in schimbul lor maruntis.

Ajutati un om sarman”, este replica pe care Irwin le-o adreseaza soferilor din trafic, care de multe ori ii dau bani, batranelul reusind s stranga pana si 100 de dolari pe zi.

  • Anii de glorie

Irwin Corey nu a renuntat la actorie si comedie si inca mai da spectacole.

De-a lungul celor opt decenii de cariera artistica, Corey a fost un simbol al programelor de comedie de la televizor si de prin cluburi de noapte din toata lumea.

A jucat in filme alaturi de nume mari, precum Jackie Gleason si Woody Allen. Aparea in mod regular la emisiuni de tip talk show si in seriale de comedie. Irwin Corey a avut de asemenea o glorioasa cariera pe Broadway in 1943.

  • Ce face cu banii cersiti?

De-a lungul carierei, Irwin Corey si-a strans destui bani si sustine ca cei pe care ii strange acum nu sunt pentru el, ci ii doneaza pentru spitalele din Cuba.

Oamenilor de la care cer bani pe strada nu le spun pentru ce ii cer, pentru ca sunt sigur ca nu ii intereseaza. Intotdeauna, dupa ce strang o suma mai mare, merg si cumpar medicamente pe care le trimit in Cuba sau trimit pur si simplu banii”, spune Irwin pentru New York Times.

Batranul are ca si dovezi mai multe poze in care este infatisat alaturi de Fidel Castro. Una dintre poze este si semnata de Castro cu mesajul „Cu admiratie, recunostinta si afectiune”.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.