Primarul localitatii franceze Nogent-sur-Marne, situata in apropiere de Paris, a emis un decret municipal prin care interzice cautarea prin containerele de gunoi pentru recuperarea unor resturi alimentare.

Scuipatul, urinatul si murdarirea drumurilor publice, interzise

In acest text, intitulat "masuri referitoare la salubrizarea publica", edilul interzice cautarea prin gunoaie, dar si scuipatul, urinatul sau murdarirea drumurilor publice prin orice alta modalitate. "Devine deja dramatic, gasim de toate pe trotuare", afirma Jacques J.P. Martin, primarul din Nogent, relateaza cotidianul francez Le Parisien.

Amenda de 38 de euro

Astfel, orice persoana care va fi surprinsa de politia municipala cautand prin gunoaie va fi amendata cu maxim 38 de euro si va fi dusa la comisariat in cazul unei recidive. "Cei care sunt obligati sa ajunga aici (la cautarea prin gunoaie) sa se adreseze mai degraba centrului comunal de actiune sociala sau asociatiilor", a afirmat el, scrie MEDIAFAX.

Decizia primarului a socat consilierii municipali de opozitie, care nu au putut dezbate decizia.

Aceasta nu este singura decizie controversata a unui primar francez. In august, primarul din La Madeleine a luat o hotarare similara, pe care a tradus-o in romana si bulgara, provocand o polemica in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.