O familie din Franta a avut parte de o surpriza cand s-a intors din vacanta: un fragment dintr-un meteorit vechi de peste 4 miliarde de ani a cazut in casa lor.

Potrivit telegraph.co.uk, bucata de meteorit, de marimea unui ou, a trecut prin acoperisul locuintei lor, din apropierea Parisului.

Va vine sa credeti sau nu, dar numele familei, care a primit un cadou din spatiu, este Comette.

Oamenii de stiinta spun ca este pentru prima oara cand o piatra venita din spatiu este gasita atat de aproape de capitala Frantei. De asemenea, acestia au specificat ca acesta este unul dintre cei aproximativ 60 de meteoriti care au cazut in Franta in ultimii 400 de ani.

Alain Carion, un specialist in minerale, a explicat ca meteoritul, bogat in fier, este cunoscut sub numele de chondrita si este usor de recunoscut datorita crustei negre pe care o capata la intrarea in atmosfera Pamantului.

Acesta a mai spus ca meteoritul are o vechime de peste 4 miliarde de ani si provine dintr-un asteroid situat intre Marte si Jupiter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.