Uitarea poate deveni un stil de viata cand vorbim despre maladia Alzheimer!

Astazi in Europa, circa 5 milioane de oameni sufera de dementa, iar la nivel mondial, aproximativ 36 de milioane: 1 din 8 oameni peste varsta de 55 de ani si 50% dintre cei peste 85. Mai grav este faptul ca, sub actiunea stresului cronic, simptomele dementei apar mai devreme, chiar in intervalul 40-50 de ani.

  • In Romania, doar 10% dintre bolnavi sunt diagnosticati

In aproximativ 50% dintre cazurile de dementa, este vorba despre Alzheimer, o boala degenerativa a creierului ce afecteaza memoria, personalitatea si comportamentul
. Identificarea problemei este primul pas catre control. Studiile au aratat ca diagnosticarea cu cinci ani mai devreme poate incetini evolutia bolii.

Help Net si Societatea Romana Alzheimer (SRA) organizeaza in luna octombrie „Luna memoriei”, o campanie de informare si de testare gratuita a memoriei in 13 farmacii Help Net din Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara si Satu Mare.

“Potrivit estimarilor organizatiei Alzheimer’s Disease International (ADI), numarul bolnavilor de dementa se va dubla in urmatorii 20 de ani
, ajungand chiar la sumbra cifra de115 milioane pana in 2050. Cresterea informarii in randul populatiei privind manifestarea si implicatiile acestei boli este un factor extrem de important pentru a schimba lucrurile in bine”, declara conferentiar doctor Catalina Tudose, presedinte SRA.

Citeste articolul integral in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.