Cu siguranta si in Romania sunt multe femei care au cumparat imitatii ale cizmelor UGG, insa oare stie cineva din ce sunt facute acestea?

Potrivit DailyMail, imitatiile UGG-urilor realizate in China sunt facute din piele de caini raton, jupuiti de vii.

Activistii pentru drepturile animalelor au uploadat pe YouTube o inregistrare in care se vede ca pentru realizarea acestor cizme false, cainii raton sunt jupuiti in timp ce sunt vii si apoi sunt lasati sa moara in chinuri groaznice.

"Lucrez in acest domeniu de mai mult de zece ani, insa n-am mai vazut un material video care sa ma socheze atat de mult. Nu doar uciderea animalelor este ingrozitoare, ci faptul ca trebuie sa indure aceasta moarte lenta si dureroasa. Aceste animale nu sunt caini, deci nu exista nicio constrangere legislativa care sa impiedice importul acestor cizme in Marea Britanie. Este si o problema legata de etichetarea acestor produse din blana, foarte multi consumatori nestiind de unde provine blana din cizmele lor"
, a declarat Wendy Higgins, o aparatoare a drepturilor animalelor.

Se presupune ca unele companii din Australia, unde sunt fabricate aceste imitatii, folosesc pentru productie caini raton din China, insa scriu pe eticheta cizmelor ca sunt realizate de "piele de oaie australiana", insa UGG Australia a negat ca aceste lucruri si a acuzat companiile care fac copii ieftine de acest lucru.

“Din cate am vazut aceste cizme nu sunt facute in Australia, insa multe companii taie eticheta pe care scrie ca sunt facute in China si pun Australia”, a declarat o reprezentanta a UGG Australia.

Asa ca daca nu va permiteti sa va cumparati o pereche de UGG-uri originale, care costa in jur de 200 de lire si sunt facute din piele de oaie, macar de acum inainte sa fiti atenti la etichete.

  • Atentie, imagini socante!



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.