Oamenii de stiinta americani si australieni sunt foarte aproape de a descoperi compozitia unei pastile anti-betie, care limiteaza efectele alcoolului asupra creierului.

Testele aplicate soarecilor au aratat ca pilula este eficienta, iar acestia nu au fost intoxicati si nici nu au avut probleme dupa ce au baut o cantitate foarte mare de alcool, relateaza Telegraph.co.uk.

Cercetarea ar ajuta oamenii care plaeac „pe mai multe carari” jenant din baruri si cluburile de noapte.

De asemenea, expertii vor putea intelege de ce unii oameni isi pierd sirul ideilor si inhibitiile dupa un pahar de vin, iar altii pot sa bea mult mai mult pana se imbata.

Oamenii de stiinta americani si australieni care au efectuat cercetarea s-au axat pe modul in care alcoolul afecteaza celulele gliale, care constituie 90% din creier. Acestea joaca un rol crucial in sistemul imunitar, ajutand la lupta impotriva infectiilor, cum ar fi meningita.

In cadrul experimentului, oprirea raspunsului imunitar al celulelor a dat rezultate remarcabile, adica i-a impiedicat pe soarecii carora li s-a dat alcool sa se imbete, conform British Journal of Pharmacology.

„Cand un soarece se imbata, se comporta asemanator cu un om care se imbata, mai précis nu-si poate coordona in mod corect functille motoare. Cand am oprit functionarea acestor celule imunitare din creier, animalele nu s-au mai imbatat“, a explicat Mark Hutchinson, de la University of Adelaide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.