Un galatean care se inecase cu o bucata de mar si era transportat cu ambulanta la un spital din Bucuresti a fost salvat dupa ce autosanitara a trecut peste o groapa in zona municipiului Buzau, iar bucata i-a sarit barbatului din gat.

Galateanul care se inecase cu o bucata de mar a ajuns, miercuri, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati, insa medicii de aici au decis transportarea pacientului catre un spital din Bucuresti intrucat la Galati nu aveau dispozitive speciale cu care sa scoata marul.

In drum spre Bucuresti, ambulanta in care se afla pacientul respectiv a trecut printr-o groapa, iar bucata de mar a sarit din gatul barbatului, transmite MEDIAFAX.

  • Ce s-a intamplat

"Am fost anuntati la 112 ca un barbat s-a inecat cu o bucata de mar. Un echipaj al Serviciului Ambulanta s-a deplasat de urgenta la adresa indicata si a preluat victima. Am constatat ca este vorba despre barbat in varsta de 52 de ani caruia ii ramasese o bucata din marul pe care-l manca pe traiectul respirator. Bucata de fruct ii bloca bronhia stanga, nelasand astfel aerul sa patrunda in plamanul respectiv. Pacientul avea o jena atunci cand incerca sa respire si culoarea fetei incepuse sa i se schimbe. I-am administrat oxigen si l-am transportat la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, pentru stabilizare", a declarat dr. Mihai Polinschi, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.

Medicii de la spital au decis insa transportarea pacientului catre Bucuresti, pentru ca la Galati nu aveau un dispozitiv special necesar pentru interventia medicala.

Ajunsa in apropierea municipiului Buzau, ambulanta care-l transporta pe galatean a intrat direct intr-o groapa din asfalt, moment in care barbatul a inceput sa tuseasca puternic, intr-un final reusind sa elimine bucata de mar cu care se inecase.

"La Buzau, si in contextul vibratiilor ambulantei pe drum, pacientul a inceput sa tuseasca puternic, a devenit cianotic, in urma unei tuse puternice a eliminat bucata de mar. S-a simtit mai bine. Nu a mai vrut sa continue drumul. Colegii mei l-au dus la cea mai apropiata unitate spitaliceasca, la Spitalul Judetean Buzau, unde a fost examinat de medicul de garda si s-a constatat ca nu mai prezinta probleme deosebite. S-a decis sa fie transportat inapoi la Galati pentru ca nu mai exista baza transportului pana la Bucuresti", a mai declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.