O colectie de fotografii cu Hitler, realizate in 3D, un procedeu folosit in epoca de propaganda nazista, a fost publicata in Germania.

In colectia "Das Gesicht der Diktatur: Das Dritte Reich in 3D-Photos/ Chipul dictaturii: Al III-lea Reich in fotografii 3D", istoricul si jurnalistul Ralf Georg Reuth a inclus 100 de fotografii care ii prezinta pe dictator, soldatii nazisti si diverse evenimente marcante din epoca.

Colectia, publicata de editura Pendo, este livrata cu ochelari 3D.

Autorul a cautat aceste fotografii in arhivele Bibliotecii Nationale din Munchen, unde sunt depozitate 6.966 de clisee in 3D realizate de fotograful personal al lui Hitler, Heinrich Hoffmann.


Hoffmann a realizat primul sau album de imagini in 3D cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Munchen din anul 1936, scrie MEDIAFAX.

In nota introductiva a colectiei, Ralf Georg Reuth, autor al unor biografii ale unor demnitari nazisti, a subliniat importanta pe care fotografia o avea pentru propaganda celui de-al III-lea Reich.

"Primele imagini 3D au aparut in 1936, iar acest lucru a durat atat timp cat au existat victorii ce trebuiau sarbatorite", a declarat Ralf Georg Reuth. Aproximativ 20 de astfel de albume au fost comercializate intre anii 1936 si 1942.

"Anexarea Austriei si zilele partidului figureaza printre colectiile cel mai bine vandute", a adaugat Ralf Georg Reuth.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.