Exista si factori de risc in ceea ce priveste dezvoltarea cancerului la san, ce pot fi controlati de noi, femeile, cu usurinta.

Prin schimbari simple in viata de zi cu zi, putem preveni aceasta forma de cancer.

  • Ce dezvolta cancerul la san? De ce femeile din China nu au cancer de san?

In China, cancerul la san este aproape inexistent, statisticile relevand faptul ca doar o femeie din 10000 moare de aceasta boala, comparativ cu tarile din Europa, unde este afectata o femeie din 10. Mai mult, cercetarile arata ca atunci cand chinezii sau japonezii se muta in Occident, ratele de cancer la san se apropie de cele ale tarii gazda.

Nu este vorba de factori de poluare, urbanizare sau mediu si nici despre cauze genetice. Numarul mare de cazuri de cancer la san are legatura cu stilul de viata al clasei de mijloc din societatea in care traim.

  • Chinezii nu consuma lactate!

Potrivit studiilor stiintifice, primul lucru luat in considerare este cantitatea de grasimi din dieta. Cercetatorii au descoperit ca in anii ’80, doar 14% din calorii din dieta chinezilor era din grasimi, comparativ cu 36% in Europa.

Totusi, numeroase femei care tin o dieta echilibrata, scazuta in grasimi si bogata in fibre, sunt predispuse la aceasta boala. Asadar, raspunsul la problema nu este cantitatea de grasimi, ci consumul de produse lactate.

Chinezii nu consuma lactate. Majoritatea sufera de intoleranta la lactoza, in timp ce sunt de parere ca laptele este numai pentru bebelusi, preocuparea celorlalte popoare pentru lactate fiind privita ca fiind ciudata de catre acestia.

Citeste articolul integral in Garbo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.