Desigur, nu este vorba de o scrisoare oarecare, nici de una pierduta, ci una scrisa menajerei sale de catre un important scriitor american.

O scrisoare a scriitorului J.D. Salinger catre servitoarea lui, compusa dintr-o singura fraza, a fost scoasa, marti, la licitatie pe eBay, proprietarii ei sperand sa obtina 50.000 de dolari din vanzare, noteaza MEDIAFAX.

Compania care scoate la vanzare aceasta scrisoare, semnata de Salinger, sustine ca obiectele care poarta semnatura scriitorului american sunt "extrem de rare".

Nota catre menajera, scrisa aproape ilizibil, este datata 12 martie 1989 si are urmatorul text: "Draga Mary/ Te rog, asigura-te ca toate treburile sunt facute inainte sa pleci in vacanta, pentru ca nu vreau sa fiu deranjat cu lucruri neimportante. Multumesc. J.D. Salinger"
Scriitorul american Jerome David (J.D.)

Salinger, care a trait in satul Cornish, in New Hampshire (SUA), pana la moartea sa, in 2010, a fost atat de discret in legatura cu viata sa privata, incat a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazata, in parte, pe scrisorile lui personale. El nu detinea un telefon si nu avea contact cu admiratorii sai.

Opera sa include celebrul roman "De veghe in lanul de secara", un titlu de referinta in literatura americana, dar si "Franny si Zoey" si "Noua povestiri". Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la 91 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.