Candidatii la Universitatea Sapienza, specializarile asistenta medicala si moase au fost intrebati care este reteta unei inghetate din Roma, o "proba" care a generat controverse si furie in Italia.

Intr-un test de cunostinte generale, cei 8.000 de candidati pentru sectorul sanitar de la Universitatea Sapienza au avut surpriza sa descopere, miercuri, urmatoarea intrebare: "Care este aroma tipica utilizata pentru grattachecca Sora Maria, bine cunoscuta tinerilor? ", scrie MEDIAFAX.

Intrebarea a cauzat probleme candidatilor veniti din provincie, care nu aveau nicio idee despre ce este "grattachecca", specialitate din Roma care are la baza sirop de fructe si gheata sfarmata. Raspunsul era "lamaie".

"Este o intrebare la care putea raspunde oricine. Era un singur raspuns posibil si logic, pentru ca printre altele mai era zabaione si ciocolata", s-a aparat rectorul universitatii, Luigi Fratti, citat de La Repubblica.

  • Cotidianul a gasit mai multe intrebari derutante, inclusiv una privind "a patra parte a Codex Calixtinus", manuscris in onoarea lui Saint Jacques, si o alta la care candidatii trebuiau sa completeze o propozitie scrisa pe Facebook de cantaretul italian Vasco Rossi.

Sindicatul universitar a anuntat ca va depune o plangere colectiva.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.