Google consuma, anual, 2,26 milioane MW, suficient cat pentru a oferi electricitate la peste 200.000 de locuinte.

De fiecare data cand o persoana foloseste Google search, se uita la un clip de pe YouTube sau trimite mesaj pe Gmail, serverele companiei folosesc electricitate. Centrele atrag aproape 260 milioane W, o patrime din energia produsa de o centrala nucleara, relateaza Wall-Street.

Desi energia consumata de Google poate parea enorma, compania subliniaza ca, de fapt, ajuta la protejarea naturii. “Ganditi-va cata energie si cata poluare produce o masina care merge catre o biblioteca si cat de putin se consuma daca acea persoana sta acasa si cauta informatiile respective pe Google”, spune Urs Hoelzle, senior vice president al infrastructurii tehnice la Google.

Potrivit companiei, zilnic, sunt procesate peste 1 miliard de cautari si numeroase alte download-uri. Luand insa in calcul energia consumata de un singur utilizator, aceasta este mica: undeva la 180 Watti/luna, sau echivalentul unui bec de 60 W aprins timp de 3 ore.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.